Λογότυπο Interreg
Υδάτινοι δρόμοι και ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογείου

Icon of cyprus    ΓΕΩΠΑΡΚΟ  ΤΡΟΟΔΟΥΣΜεταφερθείτε στο Γεωπάρκο Σητείας 

Το Γεωπάρκο Τροόδους

Το Γεωπάρκο Τροόδους διαθέτει ένα σηµαντικό αριθµό περιπατητικών διαδροµών, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιµες. Η κάθε µία είναι µοναδική και προκαλεί τις αισθήσεις των περιπατητών προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν µέσα από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, για να ανακαλύψουν ένα θησαυρό ποικίλης χλωρίδας και πανίδας, όµορφα τοπία, αποµεινάρια της µεταλλευτικής κληρονοµιάς, βυζαντινά ξωκλήσια και µοναστήρια, µεσαιωνικά γεφύρια, καταρράκτες, φαράγγια, νερόµυλους και γραφικά χωριά.

Οδηγίες για να φτάσετε στο Κέντρο Επισκεπτών του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Τροόδους:

Troodos Geopark Visitor Centre - Google Maps

Από Λευκωσία:
Διασχίζοντας τον Δρόμο Αστρομερίτη – Κακοπετριάς με κατευθυνση προς Τρόοδος, περνάμε από τον εκδρομικό χώρο των Πλατανιών.Φτάνοντας στο κομβικό σημείο του Καρβουνά στρίβουμε δεξιά ανηφορίζοντας προς το Τρόοδος. Το κέντρο επισκεπτών θα βρίσκεται στα αριστερά σας μετά το παλιό νοσοκομείο Τροόοδους και πριν το Βοτανικό κήπο Τροόδους. Υπάρχει σήμανση στο ακριβές σημείο του δρόμου το οποίο θα σας κατευθύνει στο Κέντρο Επισκεπτών. Εχοντας στρίψει αριστερά περνάμε απο την κεντρική πύλη και κατευθυνόμαστε αριστερά. Σε περίπου 100 μέτρα συναντάμε εναν μικρό χώρο όπου μπορείτε να σταθμεύσετε. Με τα πόδια σε λιγότερο απο ένα λεπτό θα βρίσκεσκεστε στο Κέντρο Επισκεπτών το οποίο στεγάζεται στο μεγαλοπερεπές κτήριο του πρώην δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Αμιάντου.

Από Λεμεσό:
Από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών, βγαίνουμε στην έξοδο προς Τροόδος και συνεχίζουμε ευθεία ακολουθόντας την διαδρομή όπως μας πάει. Αφού έχουμε περάσει τα χωριά Άλασσα ,Λάνεια και Τριμίκλινη θα φτάσουμε στην περιοχή που ονομάζεται Σαιττάς, στρίβουμε δεξιά προς Αμίαντο και κατευθυνόμαστε προς το κομβικό σημείο του Καρβουνά .Μόλις φτάσουμε στο κομβικό σημείο του Καρβουνά,στρίβουμε αριστερά ανηφορίζοντας προς το Τρόοδος. Το κέντρο επισκεπτών θα βρίσκεται στα αριστερά σας μετά το παλιό νοσοκομείο Τροόοδους και πριν το Βοτανικό κήπο Τροόδους. Υπάρχει σήμανση στο ακριβές σημείο του δρόμου το οποίο θα σας κατευθύνει στο Κέντρο Επισκεπτών. Εχοντας στρίψει αριστερά περνάμε απο την κεντρική πύλη και κατευθυνόμαστε αριστερά. Σε περίπου 100 μέτρα συναντάμε εναν μικρό χώρο όπου μπορείτε να σταθμεύσετε. Με τα πόδια σε λιγότερο απο ένα λεπτό θα βρίσκεσκεστε στο Κέντρο Επισκεπτών το οποίο στεγάζεται στο μεγαλοπερεπές κτήριο του πρώην δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Αμιάντου.